U en de EU

FabCity, de stad van toekomst

FabCity is een tijdelijke, gratis toegankelijke campus op de Kop van Java-eiland in het oostelijk havengebied van Amsterdam en bestaat uit zo’n vijftig innovatieve paviljoens, installaties en prototypes.

FabCity

Meer dan vierhonderd jonge studenten, professionals, kunstenaars en creatieven werken van 11 april tot en met 26 juni aan de stad van de toekomst.  Ze laten zien dat er duurzame oplossingen zijn voor stedelijke vraagstukken.

Europa in 2040

Op deze tijdelijke campus wordt 10 weken lang  onderzoek gedaan naar de toekomst van Europa in 2040. Bestaat de Europese Unie dan nog? En hoe zien onze steden er dan uit? Wie wonen er in de stad? Hoe verplaatsen wij ons en hoe communiceren we met elkaar? Hoe voorzien wij in onze energie behoefte? En wat eten we en waar komt het vandaan?

FabCity

sustainable, circulair en autonoom

In de 10 weken dat de tijdelijke campus operationeel is, wordt er afscheid genomen van de oude systemen van de stad. De bewoners van FabCity gaan op zoek naar nieuwe verbanden, maar dan wel op hun eigen manier: sustainable, circulair en autonoom. De bewoners wekken hun eigen energie op, drinkwater halen ze direct uit het IJ, melk en eieren komen van de koeien en kippen die gehouden worden op de Kop Java. En het voedsel komt rechtsreeks van de boeren uit de regio.

Kom langs en laat je inspireren

Nieuwsgierig geworden? Kom een keer langs en laat je inspireren. FabCity is tot en met 26 juni geopend en gratis te bezoeken.De campus is onderdeel van Europe by People, het culturele programma rondom het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Meer weten over FabCity? Kijk dan op de website van Europe by People.