U en de EU
EU back to school 320x240

EU Back to School: gastlessen over Europa

Tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap geven ambtenaren van verschillende ministeries en EU-instellingen interactieve gastlessen aan jongeren op middelbare en hogescholen en universiteiten.

De lessen gaan niet over de instanties van de Europese Unie. Ze draaien om uitwisseling van ervaringen, meningen en ideeën over Europese onderwerpen. EU Back to School wil leerlingen bewust maken van de Europese Unie aan de hand van actuele thema's.

'Ik snap nu beter hoe problemen in Europa worden opgelost.' – 2VWO-scholier, Amsterdam

De scholieren en studenten worden uitgenodigd actief deel te nemen en met elkaar én de gastdocent in debat te gaan. Speciaal voor EU Back to School is een nieuwe methode ontwikkeld met actuele onderwerpen zoals vluchtelingen, veiligheid en jeugdwerkloosheid. De school bepaalt samen met de gastdocent het onderwerp van de les.

'Ik begrijp door de les wat de rol van Nederland als voorzitter van de Raad van de Europese Unie is.' – 3VWO-scholier, Rijswijk

Vraag een gratis gastles aan

Lees hoe EU Back to School werkt of vraag een gastles aan. Bekijk alvast de lesmodule over het EU-voorzitterschap van het Europees Parlement om leerlingen inhoudelijk voor te bereiden. Aan een gastles zijn geen kosten verbonden.

'Ik wilde de hoogste cijfers geven voor deze gastles. In alle opzichten was deze les werkelijk uitstekend!' – Decaan van een middelbare school

EU back to school - Europa voor de klas