Nederland als EU-voorzitter

Aanpak migratiecrisis topprioriteit

Een ongekende toestroom van asielzoekers. Mensonwaardige situaties. De Europese Unie staat voor een van de grootste uitdagingen uit haar bestaan. Hoe zorgen we voor opvang, verdeling en beheersing? En wat doet Nederland als EU-voorzitter? Een overzicht van het belangrijkste dat deze website hierover heeft gepubliceerd.

Akkoord tussen EU en Mali, Ghana en Ivoorkust

Koenders en de president van Ivoorkust

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken sloot in april namens de EU een overeenkomst af met Mali, Ghana en Ivoorkust om de migratiestromen uit West-Afrika in te dammen.
> Lees meer

Q&A over akkoord tussen EU en Turkije

Foto: Europese Unie

Wat houdt het akkoord van 18 maart tussen de EU en Turkije in? Op de website van de Europese Commissie staat een overzichtelijke Q&A (Engelstalig).
> Lees meer

Infographic Europese Grens- en Kustwacht

Europese Grens- en Kustwacht

Fotograaf: Guido Koppes

De Europese Commissie stelt voor een Europese grens- en kustwacht op te richten als maatregel tegen illegale immigratie en mensensmokkel. Wat is de meerwaarde?
> Bekijk de infographic

Ondersteuning Griekenland

Vluchtingen in de rij

Fotograaf: Guido Koppes

Geen EU-lidstaat kampt met zo’n massale instroom van migranten en vluchtelingen als Griekenland. Om die instroom in goede banen te leiden, is hulp van alle EU-lidstaten nodig. Maar hoe?
> Lees meer

Europese waarden bewaken

Kind uit Syrie

Fotograaf: Guido Koppes

De vluchtelingencrisis stelt ons als Europeanen voor de vraag hoe openheid, vrijheid en gastvrijheid samengaan. Hoe beschermen we de fundamentele Europese waarden en vrijheden?
> Lees meer

Migratieroutes naar de Europese Unie

Boot

Fotograaf: Eva Klijn

Via welke routes reizen migranten naar de Europese Unie? Frontex, het Europees agentschap voor het beheer van de buitengrenzen, heeft de migratieroutes in kaart gebracht.
> Bekijk de routes

E-zine over migratie

Het E-zine over Migratie bevat een selectie van berichten die eerder op EU2016.nl zijn gepubliceerd. Het geeft een beeld van de inzet van Nederland als EU-voorzitter voor een gezamenlijk grens-, asiel- en migratiebeleid.
> Lees meer

 

 

Foto ‘Dossier: Migratie’ op de homepage: Maikel Samuels / Hollandse Hoogte