Nederland als EU-voorzitter

Een voorzitterschap dat draait om innovatie

Innovatie loopt als een rode draad door het Nederlandse EU-voorzitterschap. Het thema staat hoog op de agenda en er zijn veel bijeenkomsten over, waaronder evenementen voor een breder publiek. Ook de manier waarop Nederland het voorzitterschap aanpakt en vormgeeft, is vernieuwend. Een overzicht van het belangrijkste dat deze website hierover heeft gepubliceerd.

Constantijn van Oranje: ‘Laat innovatieve startups in Europa het zelf doen’

Voor Constantijn van Oranje, die zich inzet voor startups, is innovatie de kern van ondernemen. Een gesprek over het veroveren van de wereld, de waarde van data en het belang van koffiedrinken.
> Lees meer

EU-ministers ervaren zelfrijdende auto's

Instappen in een zelfrijdende auto toekomstmuziek? Niet voor de Europese Transportministers. Zij vertrouwden op 14 april op de zelfrijdende technologie en maken een rit over de openbare weg in Amsterdam. > Lees meer

European Space Solutions

Een conferentie voor specialisten over de mogelijkheden van de technologieën uit Europese ruimtevaartprogramma’s. Met interactieve publiekstentoonstelling.
> Lees meer

Is Europa klaar voor de tweede quantumrevolutie?

Quantummechanica kan helpen bij het oplossen van wereldwijde problemen. En is een enorme kans voor wetenschap en bedrijfsleven. Maar is Europa klaar voor de tweede quantumrevolutie?
> Lees meer

E-zine over innovatie

Banner cover e-zine innovatie

Dit e-zine over innovatie bevat een selectie van eerder op EU2016.nl gepubliceerde berichten die op de een of andere manier te maken hebben met innovatie. Samen geven zij een beeld van een innovatief voorzitterschap.
> Lees meer