Actueel

Deze hoofdrubriek bevat 3 rubrieken:

Minister-president Rutte spreekt in Europees Parlement

Minister-president Rutte spreekt in het Europees Parlement in Straatsburg. Hij wordt hierbij vergezeld door minister Koenders van Buitenlandse Zaken. In een toespraak voor de plenaire vergadering blikt Rutte terug op het Nederlandse EU-voorzitterschap.

Minister-president Rutte

Minister-president Rutte

Na afloop van zijn toespraak gaat minister-president Rutte in gesprek met de leden van het Europees Parlement. De voorzitter van de Raad van de Europese Unie vertegenwoordigt de Raad tijdens plenaire vergaderingen van het  Europese Parlement. Traditiegetrouw spreekt de regeringsleider bij aanvang en na afloop van het voorzitterschap in het Europees Parlement.

Livestream

Bekijk de toespraak via de livestream.